Tyrkiet​

Tyrkiets vildsvinebestand rangerer fra god til meget god. Når det kommer til jagt på store keilere, er Tyrkiet et af de allerbedste jagtlande.

Der nedlægges hvert år et stort antal medaljekeilere. De største er fra 24–30 cm, og gennemsnittet på tænderne er 19–23 cm.​

Jagten i Tyrkiet kan arrangeres som både ansitz og pürschjagt, og den bedste periode er fra maj til midten af november. Der kan også arrangeres jagt i vinter månederne, men det kan være meget koldt, og du må så regne med, at jagten foregår i sne.

De fleste jægere vil i løbet af femjagt dage kunne afgive skud til minimumt o store keilere. Fra midten af oktober og frem til marts er der mulighed for at arrangere jagten som drivjagt eller trykjagt. Der skal være minimum otte jægere, og det er allerbedst med 10–12 jægere pr. hold.

Beozar-Ibex jages i den østlige del af Taurusbjergene, og da jagten typisk foregår ved trægrænsen i en højde mellem 1.800 og 2.800 meter, tilrådes det at være i en rimelig kondition. Den optimale termin for jagten er fra midten af oktober til slutningen af december eller i marts måned, og på grund af den høje bestand af Beozar-Ibex er jagten rimelig sikker.

Størrelsen på trofæerne er normalt omkring 95–110 cm, men der er også mulighed for at nedlægge et kapitalt trofæ over 115 cm.

​KNÆK & BRÆK…!!​

Store Keilere

Tyrkiet hører i dag til et af de lande hvor jagten på store keiler afvikles med stor succes. Dette skyldes blandt andet den stigende vildsvinebestand samt en meget professionel jagtorganisation. Den gennemsnitlige længde på keiler tænderne er imellem 17-23 cm, og hvert år nedlægges der et stort antal af medalje keilere. Derunder også mange guldmedalje keilere på 24-30 cm er ingen sjældenhed. De tyrkiske vildsvin kan opnå en kropsvægt på over 300 kg. Det er dog ofte set at mindre keilere i kropsvægt har haft de største tænder.

Bezoar Ibexen

Bezoar Ibexen er i Tyrkiet en af hovedvildt arterne, som tæller til en af de mest populære Ibex, som mange jægere på et tidspunkt vælger at nedlægge. Trofækvaliteten er på Bezoar Ibex god overalt. Staten har i den seneste årrække åbnet jagten på nye områder, hvilket har givet mulighed for afskydning af mange kapitale trofæer over 120 cm, hvilket understreger kvaliteten. Bezoar Ibex har, i sammenligning med den Sibirske Ibex, en mindre kropsbygning, og opnår en vægt på ca. 100-120 kg. Bezoar Ibex lever typisk i små rudler, i de stenede områder, lige oven for trægrænsen. I efterårs og vintermånederne er den særdeles velfarvet, derfor anbefales jagten i denne periode. Ibex, som er ældre end 7 år, går oftest alene. Det er kun i brunsten af de opsøger rudlerne med hundyr. Brunsttiden ligger i tidsrummet fra november til december. Denne termin er den bedste, hvis der ønskes nedlagt et kapitalt trofæ. Et andet godt tidspunkt kunne være at jage i januar og februar. På dette tidspunkt træffes Ibexen længere nede end normalt på grund af de store sne mængder på toppen af bjergene.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os