Grønland​

Grønland moskusokse

„En gang Grønland, altid Grønland,“ siger man. Betragt dig selv som advaret med et venligt glimt i øjet. Har du først besøgt Kangerlussuaq én gang, vil du helt sikkert vende tilbage. Det er en fantastisk oplevelse at jage på Grønland. Stilheden,den rene luft,de enorme afstande og den storslåede natur kan give dig en fantastisk fornemmelse af at være helt, helt alene. Det giver en særlig fred i kroppen, og samtidig giver det helt ny energi. Vandreturene under jagten bemærker du næsten ikke, fordi du suger de mange storslåede naturscener til dig. Roen sænker sig over dig,som du bevæger dig afsted i den helt uberørte vildmark. Det er afstressende i særlig høj grad.

Sommerjagten

Området omkring Kangerlussuaq byder på så fornemme græsningsmuligheder, at moskusokserne her bliver større end andre steder i Grønland. Derfor jager vi naturligvis moskus i dette område, og jagttiden starter den 1. juli og er overvejende sat af til trofæjagten. Vi jager i to områder, der ligger henholdsvis sydvest og sydøst for Kangerlussuaq. Hvor vi præcist vælger at jage afhænger af, hvor outfitteren vurderer chancen for succes er størst. Tyrens horn er endeligt udviklet og dermed også størst, når tyren er 4–5 år gammel. Der nedlægges kun store trofæer, og den gennemsnitlige vægt på hoved og skind er 30–40 kilo. Tyrens totalvægt kan nå op på 350kilo.

Du skal regne med, at skudafstanden er fra 80–200 meter, og de seneste år har der været 100% succes på, at der nedlægges en moskusokse. Kommer du til Grønland på sommerjagt, kan det kombineres med jagt på renbuk – Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Dagens ​forløb

Vi står normalt op mellem klokken 6.00 og7.0​0 0g får et solidt morgenmåltid. Derefter er vi klar til jagt, og vi anbefaler, at du smører en sandwich, for du vil typisk være af sted mange timer. Om aftenen er der igen mad i campen, og det står kokken for.

Indkvartering

På Grønland bliver du indkvarteret i en jagthytte eller et telt. Du får både en feltseng og en kraftig sovepose stillet til din rådighed. Ved ankomst og ved afrejse bor du på hotel eller pension i Kangerlussuaq.

KNÆK & BRÆK…!!

Tekst kommer snart

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os