Grønland​

Grønland moskusokse

„En gang Grønland, altid Grønland,“ siger man. Betragt dig selv som advaret med et venligt glimt i øjet. Har du først besøgt Kangerlussuaq én gang, vil du helt sikkert vende tilbage. Det er en fantastisk oplevelse at jage på Grønland. Stilheden,den rene luft,de enorme afstande og den storslåede natur kan give dig en fantastisk fornemmelse af at være helt, helt alene. Det giver en særlig fred i kroppen, og samtidig giver det helt ny energi. Vandreturene under jagten bemærker du næsten ikke, fordi du suger de mange storslåede naturscener til dig. Roen sænker sig over dig,som du bevæger dig afsted i den helt uberørte vildmark. Det er afstressende i særlig høj grad.

Området omkring Kangerlussuaq byder på så fornemme græsningsmuligheder, at moskusokserne her bliver større end andre steder i Grønland. Derfor jager vi naturligvis moskus i dette område, og jagttiden starter den 1. juli og er overvejende sat af til trofæjagten. Vi jager i to områder, der ligger henholdsvis sydvest og sydøst for Kangerlussuaq. Hvor vi præcist vælger at jage afhænger af, hvor outfitteren vurderer chancen for succes er størst. Tyrens horn er endeligt udviklet og dermed også størst, når tyren er 4–5 år gammel. Der nedlægges kun store trofæer, og den gennemsnitlige vægt på hoved og skind er 30–40 kilo. Tyrens totalvægt kan nå op på 350kilo.

Moskusokse

Moskusoksen har en pels, der består af lange dækhår og en tyk ulden underpels. Dækhårene fungerer som regnfrakke og holder vandet ude, mens den tykke underpels virker som en sweater og beskytter mod selv den værste polarkulde. Moskusoksen kan leve i områder med temperaturer helt ned til -40 ºC.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os