Alaska​

Vi samarbejder med en outfitter i Alaska/ Yukon, der har 10 års erfaring i at guide udenlandske jægere.Der er mulighed for at arrangere jagt kapitale brunbjørne, Moose, Dallsheep og Caribo.

Moosen jager vi i Nowitna Wildlife Regionen og i Western Brooks Regionen, der ligger nordvest for Fairbanks.

Det er en Alaska Yukon Moose, vi jager i disse områder, og den kan opnå en kropsvægt på omkring 700 kilo. Spændet ligger på 60–66 inches, og ved kapitale trofæer når spændet op over 70 inches.

Moosejagt med vores outfitter i Alaska/Yukon har en succesrate på cirka 80%, når der jages Moose. Jagten er allerbedst i september, som er brunsttid.

Under jagten sejler vi i båd eller kano på de store søer og mange floder i området. Pyrschen foregår til fods, hvor vi forsøger at kalde Moosen.

Både i Nowitna Wildlife og i Western Brooks er der en god bestand af Grizzly. Den kan jages både i forårs- og i efterårsmånederne. Grizzlyen kan blive op til 8–9 fod, og i særlige tilfælde kan kapitale Grizzlyer nå op på mere end 9 fod.

Dallsheep jages på Western Brooks-området nord for Fairbanks. Området ligger i 2.000–2.300 meters højde, og jagten foregår for det meste som pyrschjagt. Succesraten for disse jagter ligger over 90%,og trofæstørrelserne er for det meste mellem 35 og 39 inches. Den bedste periode at jage Dallsheep er i august. Denne jagt kan kombineres med Grizzly og Caribo.

Moose

Alaska-Yukon elgene (alces alces gigas) når en kropsvægt på over 700 kg og danner skovlhorn med udlæg på op til 70 tommer. Gennem de sidste år har vores partner og hans guider bragt 85 % af sine kunder til skud på kapilate elge. Trofæstørrelsen har været fra god til meget god med en gennemsnitlig størrelse på fra 63 tommer til 66 tommer. Trofæer på over 70 tommer træffes på vandring og betragtes som særklasse.

Den optimale jagttid er i brunsten, som under normale forhold er i september. Ved elgjagten anvendes et stort antal både og motoriserede kanoer på en 200 km lang elve- og sø strækning.

På mere åbne strækninger pürsches der, og guiderne vil forsøge at lokke elgtyren og stille den til skud.

Grizzly (ursus aretos horribilis)

Grizzly jages med stor succes både efterår og forår. Den gennemsnitlige trofæstørrelse er fra 8 – 9 fod og med held også større bjørne. Der jages både fra båd og som pürsch til fods. En særlig jagt er forårsjagten, som vores partner har lavet igennem flere år i den nordligste del af reviret. Her er et stand område, hvortil Caribou kommer for at føde deres kalve. Dette ved Grizzly bjørnen og søger hertil efter den lange vintersøvn. Hver jæger ser gennemsnitligt 2-3 Grizzly og kan her nedlægge sin forårsbjørn. Det drejer sig fortrinsvis om pürsch jagt på snesko. Iblandt anvendes snescooter som hjælpemiddel. Vores partner betragter selv dette som sit smukkeste jagtområde. På grund af de lange pürsch strækninger kræver forårsjagten meget god kondition.

Caribou

Tekst kommer snart

Dallsheep

Dette revir er ca. 300.000 ha og ligger ca. 480 km nord for Fairbanks. Her har vores partner jaget i op til 20 år sammen med sin far. I dette bjergrige terræn er der bjerge op til 2300 m. Dette område er hjemegnen for Alaskas mest værdsatte vildtart, nemlig Dall Sheep (ovis canadensis dallis.) Jagten på det hvide Dall Sheep er en udfordrende jagt, som kræver megen forberedelse, god kondition og udholdenhed. Den jagtes normalt på pürsch i de bjergrige egne over trægrænsen. Andre gange anvendes forudbestemte pladser til anstand. Udgangspunkt for jagten er teltlejr eller primitive hytter. Det kan også forekomme, at man overnatter i det fri. Dall Sheep som ser godt, er en svær vildtart at jage, dog er der gennem de seneste år opnået en succesrate på over 99 %.Gennemsnitlig trofæstørrelse ligger på 35 til 39 tommer og endda større trofæer kan forekomme. Dette svarer til det eftertragtede ”full curve” trofæ. Den optimale jagtperiode er august.

Det er muligt at jage i en kombination af Grizzly og C

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os